وبلاگ اویار املاک ترکیه اجاره مغازه در استانبول چگونه است؟ (راهنمای کامل)
اجاره مغازه در استانبول مثل ایران یکی از دغدغههای مهم برای امرار معاش و کسب درآمد جذاب برای داشتن یک زندگی باکیفیت و دلپذیر است. این مساله نشان از پربازده بودن این صنعت در ترکیه دارد. از آنجایی که مهاجران یا ساکنین ترکیه تمایل دارند تا کسبوکار خود را راهاندازی کنند یا به دنبال اجاره مکانی مناسب برای ایجاد کسبوکاری پرطرفدار در ترکیه باشند. بنابراین، خرید یا اجاره ملک تجاری در ترکیه بازار پر سود و رونقی دارد.
در واقع شما میتوانید در یک هتل سرمایهگذاری کنید، یک رستوران یا یک فروشگاه اجاره کنید، یا سراغ هر دارایی تجاری دیگری که بازده سرمایهگذاری قوی را فراهم میکند بروید تا بازده ماهیانه بیشتری از سرمایهگذاریتان کسب کنید تا بتوانید اجارههای بالا و طولانی مدت را پرداخت کنید.
بسیاری از افراد حین تصمیمگیری برای انتخاب کشور موردنظرشان ترجیح میدهند شم اقتصادی خود را به کار بگیرند تا قبل از ورود به یک مقصد جدید غافلگیر نشوند. ترکیه به دلیل نزدیکی به ایران و اوضاع اقتصادی نسبتا مناسب میتواند گزینه مناسبی برای کار و مهاجرت باشد، از این رو، یکی از گزینههای پیشرو اجاره مغازه است که میتواند اندوخته مالی خوبی را در پیش داشته باشد. این مقاله تمامی آنچه که درباره اجاره مغازه در ترکیه به آن نیاز دارید را پاسخ میدهد تا در مسیری درست و از پیش تعیین شده قدم بردارید. با ما همراه باشید.
همچنین اگر قصد گرفتن اقامت ترکیه و مهاجرت به این کشور را دارید، پیشنهاد می کنیم مطالب کاربردی دیگر مانند: خرید ماشین در ترکیه، راه اندازی کافه در ترکیه، بیمه درمانی ترکیه را مطالعه کنید.
مدارک مورد نیاز برای راه اندازی مغازه در استانبول شامل موارد زیر میشود.
مشاغل مجاز برای اتباع خارجی یا مهاجران در ترکیه به حوزه گردشگری یا خدمات خصوصی مربوط میشود. به دلیل اینکه ترکیه توریستهای زیادی را در طول سال پذیرا است صنعت کافه، رستوران، هتل، شرکتهای اجارهای تعطیلات و آژانسهای املاک پررنگتر از سایر مشاغل جلوه میکند. بنابراین، خیلی از افراد ترجیح میدهند برای اجاره مغازه در ترکیه در خدمت این دست از صنایع باشند. اما طبعا مشاغل دولتی یا آن گروه از مشاغل که با اقتصاد در ارتباط است اجازه فعالیت خارجیها را سلب کرده است. تنها در صورتی این امکان مهیا میشود که فرد خارجی بتواند مجوز وزارت تجارت و صنعت را دریافت کند تا در مشاغلی اعم از: دفاتر مبادله ارز خارجی، شرکتهای تحت قانون بازار سرمایه، انبارداری عمومی و اپراتورهای مناطق آزاد تجاری اجازه فعالیت داشته باشد.
حدود قیمت اجاره مغازه در استانبول با توجه به فاکتورهای مختلف میتواند متفاوت باشد. موقعیت جغرافیایی که در ترکیه انتخاب میکنید اولین عامل تعیین کننده برای اجاره مغازه است. همچنین، منطقه تجاری، امکانات، قدمت بنا، صنف انتخابی، متراژ و… تاثیر بزرگی بر قیمت اجاره دارد. یک مثال بارز آن حدود قیمت برای اجاره یک مغازه چهل و سه متر مربعی در استانبول 1300 لیر برآورد میشود در صورتیکه اجاره بهای یک باب مغازه در شهر دیگری از ترکیه با توجه به عوامل مختلفی که ذکر شد متغیر است. این نوسان قیمت به این دلیل است که در یک محله شلوغ توریستی هزینه به مراتب کمتر از یک محلههایی با فصای وسیع، دنج و خلوت است.
مراحل افتتاح مغازه در ترکیه میتواند چالش برانگیز باشد، اما راهنمایی یک شریک تجاری ترکیه برای شما و کسب و کار شما مفید خواهد بود.
۱. اخذ شماره مالیات بالقوه از اداره مالیات
تمام مراحل رسمی نیاز به شماره مالیات بالقوه دارند. برای شروع، اولین قدم شما باید دریافت شماره مالیات بالقوه از اداره مالیات باشد. در این مرحله، دریافت کمک حرفه ای از یک مشاور تجاری برای شما مفید خواهد بود.
۲. تعیین محل شرکت
ایجاد کسب و کار در ترکیه تنها با آدرس قانونی شرکت شما امکان پذیر است. چه یک دفتر مجازی یا فیزیکی، باید مکانی برای شرکت خود پیدا کنید و مکانی را اجاره کنید. در طول فرآیند اجاره، به شماره مالیات احتمالی نیاز دارید و باید مبلغ اجاره را از حساب بانکی شرکت خود بپردازید، نه حساب بانکی خود.
۳. تصمیم گیری در مورد نوع شرکت
دو نوع اصلی شرکت برای سرمایهگذاران خارجی وجود دارد: شرکت سهامی (JSC) و شرکت با مسئولیت محدود (LLC)که برای عملیاتهای تجاری کوچک، یک شرکت با مسئولیت محدود بهترین گزینه خواهد بود. فرآیند تأسیس برای یک شرکت با مسئولیت محدود نسبتاً سریع، ارزان و آسانتر از شرکت سهامی است.
۴. یافتن یک شرکت برون سپاری حسابداری برای فرآیند راه اندازی شرکت
داشتن یک شریک حرفهای و قابل اعتماد در یک کشور خارجی یک اطمینان خاطر بزرگ برای سرمایهگذاران محسوب میشود. با وجود تمام جنبههای تجاری خود، به یک شرکت برونسپاری حسابداری نیاز دارید که در دراز مدت شریک تجاری شما باشد. شرکت حسابداری شما مراحل تاسیس کسبوکار را آغاز می کند و از طرف شرکت شما آمادهسازی موافقت نامه اصلی، درخواست ثبت تجارت برای قرار ملاقات، تهیه اسناد اداره مالیات و آماده سازی فرآیندهای وکالتنامه را انجام میدهد.
۵. ثبت شرکت به صورت قانونی
برای ثبت شرکت ، حسابدار شما برای ثبت تجارت، اداره مالیات و سایر ادارات دولتی مرتبط درخواست میدهد. این فرآیند دو یا سه روز طول میکشد. پس از گرقتن مدارک از اداره ثبت تجارت، باید بخشنامه امضای شرکت خود را به دفتر اسناد رسمی ببرید. یک مترجم معتبر نیز باید در طول فرآیند همراهتان نیز باشد شما باید از طرف خود و شرکتتان به حسابدار خود وکالت بدهید.
۶. افتتاح حساب بانکی
مرحله آخر، ایجاد یک حساب بانکی برای انجام کلیه فرآیندهای مالی است. اگرچه این یک روش آسان است، اما باید خواستههای بانکهای ترکیه آگاه باشید و از حسابدار خود در این باره مشاوره بگیرید.
یکی از سریعترین راهها برای پیدا کردن مغازه موردنظر جهت اجاره یا رهن در ترکیه استفاده از اینترنت و بررسی سایت Hepsiemlak است. همچنین بررسی دیگر وبسایتهای معتبر و پورتالهای اینترنتی که در زمینه تبلیغ مغازه یا مراکز تجاری در ترکیه هستند میتوانند سریعتر شما را به مقصودتان نزدیک کند. همچنین از اپلیکیشن هایی مثل Sahibinden هم میتواند برای اجاره مغازه در استانبول کمک بگیرید
روزنامهها از دیگر منابع مهم برای یافتن یا اجاره کردن مغازه موردنظر شماست. شما میتوانید با بررسی آگهی فروش و تماس با صاحبین ملک از جزئیات ملک انتخابی خود مطلع شوید.
یکی از متداولترین روشها برای پیدا کردن اجاره مغازه در استانبول مراجعه به مشاورین املاک است. مشاورین و آژانسهای املاک در حال حاضر نقش کلیدی در جوش دادن معاملات ملکی هستند منتها تنها نکته مهم این است که قبل از انتخاب این مسیر باید از صحت و صداقت آژانسهای موجود باخبر شوید تا با اطمینان و خالی از ضرر وارد میدان شوید.
اقامت در ترکیه از طریق اجاره خانه یکی از روشهای رایج برای دریافت ویزای ترکیه و بهرهمندی از مزایای زندگی و کار در این کشور است. بسیاری از افرادی که به دلیل شرایط کاری خود به صورت مستمر به ترکیه سفر میکنند و یا افرادی که برای تعطیلات به این کشور سفر میکنند و قصد اقامت کوتاه مدت دارند از روش اقامت ترکیه با اجاره منزل به سایر روشهای گرفتن اقامت چنگ میزنند.
اقامت یک ساله در ترکیه با اجاره ملک یک راه ساده و کم هزینه برای دشاتن اقامت و بهرهمندی از مزایای زندگی در این کشور است. این نوع اقامت که به آن اقامتگاه توریستی نیز میگویند، برای کسانی مناسب است که از طریق خرید ملک، منابع مالی کافی برای گرفتن اقامت طولانی مدت ندارند و از طرف دیگر به دلایل کاری یا تفریحی میخواهد بیشتر در این کشور اقامت داشته باشند.
از مزایای دریافت این نوع اقامت میتوان به کوتاه شدن زمان انتظار برای تعیین وقت سفارت کشورهای اروپایی مانند آلمان، هزینه کم، امکان تبدیل این نوع اقامت به اقامتگاه تجاری در ترکیه اشاره کرد.
بهترین مناطق ترکیه برای کرایه مغازه مناطق پر رفت و آمد تجاری است که مناطق متعددی را شامل میشوند. در اینجا به 5 مورد از مهمترین آنها میپردازیم.
بازار بزرگ استانبول بهعنوان یکی از قدیمیترین و بزرگترین مراکز خرید جهان است که از سال 1450 فعالیت خود را آغاز کرده و از آن زمان تاکنون به فروش انواع سوغاتی معروف بوده است. این مان سنتی و پر تردد از بهترین مناطق برای اجاره مغازه نام برده میشود. علاوه بر این، وجود بیش از 3000 فروشگاه در این بازار، آن ار به یکی از بهترین مناطق خرید در ترکیه تبدیل کرده است که مهمترین آنها عبارتند از: فرش، سرامیک، فرش گلیم، چای ترکی، ست چای، لامپ و زیور آلات.
ادویه جات از بازار ادویه یکی از بهترین اقلام برای خرید در ترکیه است. بازار ادویه در فاصله کمی از بازار بزرگ است. بنابراین، هنگامی که خرید سوغاتی در بازار بزرگ تمام شد، خیلی از مشتریها تمایل دارند سمت برخی از ادویههای عجیب و غریب، میوههای خشک، آجیل، زیتون، قهوه و شیرینیهای ترکی پا بگذارند. این مکان در سال 1660 ساخته شد که درآمد حاصل از این بازار صرف نگهداری از مسجد جدید و فعالیتهای خیریه می شد. امروزه، این یک فضای تجاری بزرگ به مرکز خرید و فروش ادویههای مصری و داخلی تبدیل شده است.
این خیابان ۹ کیلومتری دارای مراکز خرید، فروشگاههای بزرگ و رستورانهای شیک است. بازار خرید لباس های طراحیشده، جواهرات فانتزی، مجسمههای نفیس، نقاشیهای منحصر به فرد و ظروف شیشه ای در این منطقه بسیار پررونق است. همچنین این منطقه به علت نزدیک بودن به کافهها و رستورانها محل مناسبی برای خرید لباس، زیورآلات و محصولات دکوری است.
مرکز خرید استانبول یک کلوپ خرید لوکس با سرگرمیهای بیپایان است. این همان چیزی است که از آن بهعنوان کاربردیترین مرکز خرید ترکیه یاد میشود. این مرکز خرید بزرگ با 350 فروشگاه، میزبان برخی از بزرگترین برندهای جهان و ترکیه است. علاوه بر این فروشگاههای خرید، در محوطه وسیع این مرکز خرید، مراکز لذیذ، پارکهای تفریحی، مرکز هنرهای نمایشی، ۱۶ سالن تئاتر و یک خیابان هنرهای سنتی وجود دارد. بنابراین، بهعنوان یک تجربه خرید فوق العاده در ترکیه شناخته شده است.
تعداد کمی از مراکز خرید لوکس در ترکیه وجود دارد که یکی از آنها مرکز خرید Nişantaşı است. این مکان یک سورپرایز شیرین برای دوستداران مد است زیرا برندهای بزرگی مانند پرادا، گوچی، لویی ویتون و مارکس و اسپنسر در اینجا حضور دارند. مرکز خرید Nişantaşı شبیه یک شهر کوچک اروپایی است زیرا معماری ساختمان های اینجا از سبکهای ساخت و ساز اروپا الهام گرفته شده است.
از ایران و بدون داشتن اقامت در ترکیه حساب باز کنید
خرید یا اجاره مغازه در ترکیه، از بسیاری جهات، یکی از مطمئنترین سرمایه گذاریها است که میتوانید انجام دهید. صنعت املاک و مستغلات ترکیه در نتیجه افزایش گردشگری منفجر شده است. ترکیه همچنین یک مقصد محبوب برای بازنشستگی خارجیها بوده است که به دلیل اقتصاد مناسب، هزینه زندگی مقرون به صرفه، تکنولوژی و زیرساخت و مکان مناسب جغرافیاییش، به یکی از بهترین مقاصد برای سرمایهگذاری بدل شده است.
سرمایهگذاران خارجی علاقهمند به راه اندازی کسبوکار در ترکیه، میتوانند مغازههایی را اجاره کنند که از طریق آن بتوانند محصولات یا خدمات مختلف خود را بفروشند. در بخش املاک و مستغلات، سرمایهگذاری در املاک تجاری در سطح بالاتر و تخصصیتری قرار دارد و به نسبت سودآورتر، پایدارتر و بازگشت سرمایه بیشتری دارد. بنابراین، اگر شرایط اجاره مغازه در ترکیه را دارید، میتوانید دنبال وامهایی برای املاک سرمایه گذاری تجاری با نرخ بهره پایین و برنامه پرداخت ساده باشید.