وبلاگ اویار گردشگری در ترکیه هزینه سفر استانبول چه قدر است؟ (محاسبه تمام هزینه ها ۲۰۲۳)
سفر استانبول، چه خبر هیجانانگیزی! هزینه سفر به استانبول، چه جمله تامل برانگیزی!
سفر به استانبول یکی از تفریحات باب میل و دل خیلی از افراد به خصوص ایرانیها است. اینکه یک هفته را در گردش و تفریح و خالی از هرگونه فکر و خیال سر کنید، بسیار دلچسب است. برای همان هدف دلچسب است که تلاش میکنیم تا نیازهای مالیمان را برآورده کنیم تا آن سفر به روح و جانمان بچسبد. هزینههای سفر همانند تهیه بلیط برای استانبول قابل توجه و برنامهریزی هستند. یکی از دلایل مهمی که این مقاله را ترتیب دادیم این است که تا حد امکان دید شما را به واقعیتهای خرج و برج دار سفر به استانبول روشنتر کنیم تا با حداقل نگرانی یا استرس بتوانید از سفر استانبول خود نهایت استفاده و لذت را ببرید. در این مقاله به هزینه سفر به استانبول با هواپیما، زمینی، با قطار و ماشین شخصی و دیگر هزینه های سفر پرداخته ایم. با اویار گروپ همراه باشید.
همچنین اگر عازم استانبول هستید پیشنهاد می کنیم مطالب مفید دیگری مانند: بهترین رستوران های استانبول، مترو استانبول، تکس فری و اجاره ماشین در ترکیه را نیز مطالعه کنید.
پول اولین حرف را در هر تجارت یا سفری میزند، بنابراین کمی درباره واحد پول ترکیه صحبت میکنیم. واحد پول رسمی ترکیه لیر است، هرچند یورو یا دلار آمریکا هم در آنجا قابل استفاده است. در صورت داشتن دلار تا حد امکان بهتر است آن را در بانکها یا در دفاتر صرافی (معمولاً کمیسیون وجود ندارد، به خصوص در آلانیا) تبدیل به لیر کنید.
شما میتوانید همزمان مقداری دلار در کنار لیر تهیه شده از صرافیهای ایرانی داشته باشید تا در صورت نیاز در سفر از آنها بدون معطلی برای تبدیل کردن پول خود استفاده کنید.
کدامیک بهتر است پول نقد یا کارت در استانبول؟
99 درصد رستورانها، کافهها، بارها، مغازهها و هتلهای استانبول کارتهای اعتباری از جمله: دبیت، ویزا و مسترکارت و پرداخت بدون تماس را میپذیرند اما برای برای بازارهای کوچک، فروشگاههای رفاه، غذاخوریهای محلی و تاکسیها، به پول نقد نیاز دارید.
بسیاری از مغازه های کوچکتر در ترکیه محدودیت اولیه برای خرید با کارت دارند، به این معنی که اگر می خواهید با کارت پرداخت کنید، تا سقف خاصی میتوانید از آن استفاده کنید. در این موارد همراه داشتن پول نقد ضروری است. اسکناسهایی با مبالغ 10 و 20 لیری برای انعام دادن بسیار به کار میآیند، پس یهتر است آنها را در اختیار خود داشته باشید.
شما برای سفر به ترکیه نیازی به ویزا ندارید و باتوجه به سال یا ماهی که میخواهید به آنجا سفر کنید، هزینههایتان میتواند متفاوت باشد. پس تا جای ممکن سعی کردیم متوسط هزینه برای سفر به استانبول را با جزئیات شرح دهیم تا حدودی از هزینههای سفر خود مطلع باشید.
هزینههای پیش از سفربه استانبول به دو دسته کلی تقسیمبندی میشود:
بر اساس آخرین اطلاعیهها درباره مدارک لازم برای پاسپورت ۱۴۰۲ باید هزینههایی را بپردازید که مهمترین آنها عبارتند از:
هزینههای اولیه صدور گذرنامه در مجموع حدود ۲۰۰۰۰۰ تومان میشود که بهعلاوه سایر هزینههای جاری مبلغی حدود ۳۶۵۰۰۰ تا ۳۸۰۰۰۰ تومان خواهد شد. شما باید این مبلغ را از طریق دستگاه کارتخوان مستقر در دفتر پلیس +۱۰ بپردازید. واریز اینترنتی و بانکی این مبلغ یا واریز از طریق عابر بانک به هیچوجه پذیرفته نیست.
عوارض خروج کشور شامل مبلغی است که هر فرد برای خروج از کشور باید به دولت پرداخت کند. این هزینه بنا بر تعداد دفعات خروج از کشور میتواند متغیر باشد.
قمیت مصوبه در سال 1401 برای عوارض خروج از کشور به شرح زیر است:
دفعه اول- 400 هزار تومان
دفعه دوم- 600 هزار تومان
دفعه سوم- 800 هزار تومان
شما میتوانید با درنظرگرفتن بودجه خود از 3 طریق به استانبول سفر کنید. رایجترین راه برای سفر به استانبول استفاده از هواپیما است. این در حالی است که بسیاری از افراد به دلایلی نظیر: صرفهجویی در بودجه سفر خود یا خوش گذراندن بیشتر در مسیر سفر وسیله نقلیه قطار ،اتوبوس یا ماشین شخصی را ممکن است ترجیح دهند.
برای استفاده از قطار باید بلیط تهران-آنکارا یا تبریز را تهیه کنید و بعد از ترک تهران به مقصد آنکارا از آنجا بلیط قطار معمولی یا سریع السیر به استانبول را تهیه کنید. هزینه قطار از تهران به آنکارا حدود 52 یورو است و از آنکارا به استانبول بین 75 تا 105 لیر است.
هواپیما یکی از سریعترین و بهترین گزینهها برای سفر به استانبول ترکیه است. شما میتوانید از تهران یا تبریز برای سفر به استانبول اقدام کنید. اگر بتوانید از بلیط چارتری استفاده کنید هزینه سفر شما اقتصادیتر از رزرو بلیط معمولی هواپیما میشود. توصیه میشود برای صرفهجویی در سفر به استانبول تبریز را بهعنوان مبدا انتخاب کنید زیرا تبریز به ترکیه نزدیکتر از تهران به ترکیه است.
هزینه سفر از تهران به استانبول با هواپیما از 11 میلیون تومان تا 16 میلیون تومان با توجه به کلاس هواپیما، ساعت و روز پرواز متفاوت است.
از ایران و بدون داشتن اقامت در ترکیه حساب باز کنید
برای پیدا کردن هزینه سفر به استانبول با ماشین شخصی باید هزینههای پیشرو در سفرتان به استانبول را برآورد کنید. این هزینهها شامل: بنزین، خورد و خوراک، اصطلاک ماشین و توقف در مسیر برای استراحت در مکانی میتواند باشد. از تهران تا استانبول حدودا 2457 کیلومتر راه است. اگر برای رفت و برگشت از وسیله شخصی خود استفاده کنید تقریبا هزینهای نزدیک10هزارلیر خواهد داشت. برای عبور از مرز ترکیه باید پاسپورت و گواهی ثبت نام خودرو خود را ارائه دهید. نیازی به ترجمه یا کپی تایید شده از این مدارک نیست. شما میتوانید خودروی خود را برای مدتی که برای خودرو کاپوتاژ کرده اید ، در ترکیه نگه دارید.
اگر بخواهید با وسیله نقلیه شخصی به ترکیه سفر کنید و در شهر موردنظر خود کماکان با ماشین خود رفت و آمد داشته باشید، پیشنهاد میشود با اتوبوس مسافرت کنید زیرا هزینههای سفر با اتوبوس بسیار بهصرفهتر از ماشین شخصی است.
مسیر سفر با اتوبوس به استانبول از تهران و ماکو شروع میشود و در نهایت از طریق مرز بازرگان به خاک ترکیه میرسد. برای رسیدن به استانبول باید مکانهایی از قبیل: ترانزیتی دغوبایزید، آغری، ارزروم، ارزنجان، آماسیا، بولو، ایزمیت عبور کنید. بسیاری از افراد ترجیح میدهند تا تبریز را با وسیله نقلیه شخصی خود طی کنند و برای ادامه سفر از تبریز به استانبول از اتوبوس استفاده کنند، در این صورت تنها 1800 کیلومتر از تبریز تا استانبول راه است و در بازه زمانی 24 ساعته به مقصد خواهند رسید.
متوسط هزینه سفر از تبریز به استانبول با اتوبوس 1 میلیون 400 هزار تومان خواهد بود. اگر قصد سفر به استانبول با اتوبوس از تهران را داشته باشید حدودا 1 میلیون و 600 هزار تومان باید پرداخت کنید.
به دلیل تنوع گسترده هتلها در استانبول ترکیه انتخاب یک هتل بسته به ویژگیها و شرایط آن هتل متفاوت خواهد بود. معمولا ایدهآلترین شکل ممکن برای پیدا کردن هتل مناسب خود در استانبول بهتر است هتل را قبل از سفر رزرو کنید در این صورت قادر به بررسی شرایط و امکانات لازم آن هتل خواهید بود تا با مناسبترین هزینه ممکن هتل را انتخاب کنید.
بهطور متوسط برای اقامت هر نفر در یکی از هتلهای متوسط ترکیه1500 لیر معادل 83 دلار موردنیاز است. 1000 لیر برای اقامت در یک هتل متوسط در نظر گرفته میشود و 1000 لیر برای هزینه روزانه شما از قبیل: حمل و نقل عمومی، یک صبحانه سنتی ترکی، میان وعدههای غذای خیابانی، شام در یک رستوران محلی، ورود به چند موزه، و یک تجربه خاص مانند تور غذای خیابانی یا نمایش دراویش چرخان در نظر گرفته میشود.
یک لیوان چای در یک کافه معمولی حدود 15 لیر قیمت دارد و اگر آن را از یک فروشنده خیابانی یا بازار بخرید کمی ارزانتر است.
آیین قهوه (قهوه ترکی) به رسمیت شناخته شده یونسکو یک تجربه گرانبها است، به خصوص اگر به اندازه کافی خوش شانس باشید که در جمع مردم محلی دوستانه باشید. قهوه به طور سنتی برای اواخر روز رزرو می شود، در حالی که چای با صبحانه میل می شود.
مطمئناً کمبودی در کافه های مد روز در استانبول وجود ندارد. یک قهوه شیری به سبک ایتالیایی یا آمریکانوی سرد تقریباً پنج برابر قیمت یک قهوه ترکی است. اگر کافه در یک منطقه خاص توریستی واقع شده باشد، بیشتر است.
خوردن صبحانه سنتی ترکی در سفر به استانبول بسیار دلچسب و لذتبخش است. هزاران گزینه برای خوردن صبحانه کامل کهوالتی تاباگی به میان میآید، از نسخه لذیذ در کافه ولوت بالات 200 لیر برای هر نفر با چاشنیهای خانگی باورنکردنی است. یک صبحانه محلی سریع از شیرینی و چای پر از بورک 50 لیر هزینه دارد، در حالی که یک شیرینی ساده برای شما فقط 35 لیر هزینه دارد.
اگر تمایل داشته باشید که در رستورانهای محلی ترکیه غذا بخورید. بسته به نوع مکان و محدوده، قیمت آن بسیار نوسان خواهند داشت. اما به طور کلی، میتوانید برای یک غذای ترکی دونفره چیزی بین 300 تا 450 لیر باید هزینه کنید.
به طور کلی هزینه خورد و خوراک در رستورانهای متنوع استانبول به 3 دسته تقسیم میشود:
هزینه ورودی جاذبه های اصلی گردشگری استانبول از رایگان تا تقریباً 500 لیر برای هر نفر متغیر است. اغلب کودکان میتوانند رایگان از جاهای دیدنی استانبول دیدن کنند، اما مکانهای دیدنی مختلف محدودیت سنی متفاوتی دارند.
اگر قصد سفر طولانی دارید یا به دنبال جاذبههای بینظیر در استانبول هستید، در زیر فهرستی از مکانهای برتر برای بازدید از مناظر استانبول به همراه هزینههای بازدیدشان آوردهایم.
انواع وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول شامل مواردی از جمله: مترو و تراموا در استانبول، اتوبوس، تاکسی، قایق و کشتی است.
هزینه حمل و نقل با وسایل عمومی در استانبول به این شرح است:
تاکسی: تاکسیها وسیلهای مناسب برای رفت و آمد در شهر هستند و نسبتاً ارزانتر از کشورهای اروپایی هستند. از آنجایی که تاکسیهای زیادی در شهر وجود دارد، به راحتی میتوانید از آنها استفاده کنید. تاکسیهای زرد رایجترین نوع تاکسیها هستند، اما تاکسیهای فیروزهای و مشکی لوکستر و در عین حال گرانتر نیز هستند. قیمت فعلی تاکسی، برای کمترین مسافت40 لیر است. قیمت تاکسی متر برای هر کیلومتر در حال حاضر 8.5 لیر تخمین زده شده است و هزینه تاکسی شهری 13 لیر به ازای هر کیلومتر است.
تراموا:
حمل و نقل دریایی
برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی همیشه کارت استانبول کارت لازم است. شما میتوانید با استانبول کارت به تمام خطوط حمل و نقل عمومی و انواع وسایل نقلیه در استانبول دسترسی داشته باشید زیرا شهرداری کلانشهر استانبول مسئولیت عملیات حمل و نقل عمومی در شهر را بر عهده دارد. هزینه خرید استانبول کارت 50 لیر تمام میشود.
یکی از دلایلی که استانبول را به یک مقصد محبوب برای سفر تبدیل کرده است، ثروتهای تاریخی و فرهنگی منحصر به فردی است که در کنار هم ارائه میدهد، همچنین با جغرافیای غنی خود در دو قاره، میزبان تمدنهای مختلفی بوده است که این شهر مدرن و پویا را با طبیعت جذابی روبرو میکند. با این حساب، برای سفر به چنین شهر زیبا و توریستی بهتر است هزینههای پیش از سفر تا انتهای آن را تخمین بزنید تا لذت این سفر هیجان انگیز برایتان ماندگار و دلنشین باشد. باتوجه به مسائل اقتصادی تخیمن این هزینه سفر به استانبول به شما کمک میکند تا با یک برنامهریزی درست و شفاف نه تنها غافل از خرج و برج خود نشوید بلکه از تک تک لحظات آن نهایت استفاده را ببرید.
طبیعت و مناظر بی نظیر و آثار تاریخی و نزدیک بودن فرهنگی ایران و ترکیه و شهر استانبول که یک شهر آیده آل جهانی میباشد را شما با حوصله و به زیبائی تفکیک شده بیان شده بسیار متشکر از زحمات و ارائه تجربیات شما که به ما منتقل داشتید ،، لطفا همراه ذکر ۱ – هزینه حمل و نقل قطار و هواپیما منظور ( فقط رفت یا رفت و برگشت ) اشاره کردید که منظور شما را متوجه نشدم … و
۲ -اعلام هزینه هتل ها منظورتان میزان هزینه (یک شبانه روز یا چند شبانه روز ) لطفا حتما بیشتر اشاره بفرمائید . …
البته شاید هم من در مطالب متوجه نشدم و شاید هم کامل مطالب را مرور نکردم … بسیار از شما متشکر از زحمات شما عزیزان .
سلام دوست عزیز، ممنون از لطف شما، منظور از هزینه حمل و نقل قطار و هواپیما ،هزینه سفر یک طرفه (رفت) هست و منظور از هزینه هتل ها میزان هزینه برای اقامت یک شبانه روز میباشد.