وبلاگ اویار دستهبندی نشده ارزهای دیجیتال در ترکیه ممنوع است؟ استفاده از ارزهای دیجیتال در ترکیه و قوانین 2023
ارزهای دیجیتال در ترکیه نیز طی سالهای اخیر مانند انواع کارت بانکی بین المللی همچون سرتاسر جهان رشد بسزایی داشته است. فعالیتهای گستردهای در زمینه دریافت و پرداخت و استخراج آنها صورت گرفته است. در این مقاله قصد داریم به موضوع ارزهای دیجیتال در ترکیه و قوانین مربوط به آنها بپردازیم. با ما همراه باشید.
همچنین پیشنهاد میکنیم برای اطلاع بیشتر در مورد ارزهای دیجیتال، مطلب صرافی های ارز دیجیتال در ترکیه را مشاهده کنید.
از ایران و بدون داشتن اقامت در ترکیه حساب باز کنید
طی سالهای اخیر در ترکیه بازار خرید و فروش ارزهای دیجیتال یا کریپتو رونق فراوانی یافته است. شرکتهای خارجی بسیاری نیز در این کشور شروع به فعالیت کردهاند.
از این میان شرکتهای ترک نیز پا به عرصه گذاشته و خدمات مربوط به ارزهای دیجیتال را ارائه میدهند.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده تا پایان سال 2021 تعداد 300 میلیون کاربر کریپتو در جهان فعال هستند که از میان آنها کشورهای زیر رتبه های اول را در اختیار دارند:
کشور | تعدا کاربر ( میلیون نفر) |
---|---|
هند | 100 |
آمریکا | 27 |
نیجیریه | 13 |
ویتنام | 6 |
بریتانیا | 3.3 |
بیشترین دارندگان کریپتو نیز در کشورهای زیر هستند:
اوکراین | روسیه | ونزوئلا | کنیا | آمریکا |
ترکیه نیز با 2،476،418 دارنده کریپتو در رتبه 28 این فهرست قرار گرفته است که نسبت آن به کل جمعیت 94.2 درصد است.
ترکیه از کشورهایی است که قوانینی را در رابطه با ارزهای دیجیتال تصویب و اجرایی کرده است. در این راستا هیئتی نیز برای نظارت و صدور مجوز فعالیت به شرکتهای فعال خارجی و داخلی این حوزه مشخص شده است.ترکیه از کشورهایی است که قوانینی را در رابطه با ارزهای دیجیتال تصویب و اجرایی کرده است. در این راستا هیئتی نیز برای نظارت و صدور مجوز فعالیت به شرکتهای فعال خارجی و داخلی این حوزه مشخص شده است.
شرکتهای فعال در این حوزه در ترکیه دارای پلتفرمهای متنوعی هستند که از طریق آنها میتوانید مستقیماً از حساب خود در بانک، پول به این پلتفرمها واریز یا برعکس پول حاصل از معامله ارزهای دیجیتال را به حساب بانکی خود واریز کنید.
دستگاههای خودپرداز بیتکوین نیز از جمله این امکانات هستند. ترکیه جزو کشورهایی است که از این امکانات استفاده می کند و در حال حاضر نیز بیش از 8 دستگاه از آن تنها در مناطق مختلف استانبول مشغول به کار هستند.
ترکیه از سال 2020 پروژهای را راه اندازی کرده که قرار است تا پایان سال 2022 اجرایی شود. در این طرح بانک مرکزی ترکیه بهدنبال عرضه لیر دیجیتال است و اگر این اتفاق بیفتد ترکیه جزو معدود کشورهایی خواهد بود که در این زمینه پیشرو هستند. در حال حاضر چین توانسته با بکارگیری یوآن دیجیتال مراودات تجاری بر مبنای آن را شکل دهد.
این ارزهای دیجیتال بر مبنای فناوری بلاکچین شکل میگیرند و از این تکنولوژی برای ثبت تراکنشها استفاده مینمایند. هدف از اجرای این طرح در ترکیه نیز ایجاد نقشه راه برای توسعه اکوسیستم FINTECH در کشور است.
طبق آخرین قوانین مربوط به ارزهای دیجیتال در ترکیه، معاملات رمز ارزها باید در چهارچوبهای زیر باشند:
با توجه به نوپا بودن ارزهای دیجیتال در جهان و ترکیه، هنوز قوانین مالیاتی مدونی تهیه و ابلاغ نشده است اما طبق قوانین موجود، اگر هیچ معاملهای با پول رمزنگاری شده انجام نشده باشد و ارزش آن در طول زمان افزایش یافته باشد مالیات بر درآمد اخذ می شود.
در صورتیکه ارزهای دیجیتال خرید و فروش یا مبادله شوند نیز سود سرمایه محسوب میشود و مشمول پرداخت مالیات خواهد شد. البته پرداخت مالیات با کارمزد انتقال پلتفرمها متفاوت است.
یکی از موارد مهم در انتخاب صرافی ارز دیجیتال در ترکیه قابل اعتماد بودن و سرویسدهی سریع و با کیفیت است. صرافیهای مختلفی در ترکیه فعالیت میکنند که از میان آنها میتوان به بایننس و اف تی ایکس در بین صرافیهای خارجی و بی تی سی تورک و پاریبو در بین پلتفرمهای داخلی اشاره کرد.
با اطلاعاتی که داده شد پی بردیم ترکیه جزو کشورهایی است که دارای قوانینی برای استفاده و مبادله رمز ارزهاست و شرکتهای معتبر بین المللی و داخلی در آن با مجوز مشغول فعالیت هستند. از این رو کسانی که به خرید و فروش و نگهداری رمز ارزها مشغول هستند میتوانند از امکانات این کشور در این حوزه بهرهمند گردند.
طبق قوانین بایننس افراد ایرانی امکان استفاده از این پلتفرم را ندارند اما با داشتن گواهینامه ترک میتوانید اقدام به وریفای اکانت خود نمایید. البته قوانین هر روز در حال تغییر هستند و ممکن است شرایط بایننس نیز تغییر کند.
شما زمانی که در صرافیها خرید یا فروش انجام میدهید هزینه کارمزد و مالیات از مبلغ دریافتی کسر میشود و مابقی به حساب شما در صرافی منتقل میشود.
بله، همانطور که در مقاله گفته شد صرافیهایی که فاقد مجوزهای لازم باشند امکان فعالیت در ترکیه را ندارند و سایتهایشان فیلتر هستند.
این موضوع بسته به نوع ارز استخراجی و دستگاه استخراج متفاوت است. هم اکنون استخراج رمز ارزهای بر پایه اتریوم در ترکیه انجام میشود که مصرف برق کمتری به نسبت بیت کوین دارد؛ اما با توجه به بالا بودن هزینههای انرژی در ترکیه، این کشور جزو کشورهای مناسب برای استخراج رمز ارزها بهشمار نمیرود.
همچنین اگر شما نیز نیاز به کارت بانکی بینالمللی دارید میتوانید با کارشناسان اویار برای افتتاح حساب بانکی در ترکیه و دریافت کارت بانکی بینالمللی در ارتباط باشید.
در پایان اگر قصد مهاجرت به ترکیه یا دریافت اقامت ترکیه را دارید، ممکن است دغدغه شما موضوعاتی همچون خرید وسایل خانه در ترکیه و اثاث کشی به ترکیه باشد. پیشنهاد می کنیم مطالب دیگر ما در وبلاگ اویار را مطالعه کنید. همچنین در صورتی که سوالی دارید و جواب آن را در مقاله پیدا نکردید، درنگ نکنید، در بخش نظرات سوال خود را بنویسید کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخ شما را خواهند داد.