وبلاگ اویار زندگی در ترکیه هزینه انرژی در ترکیه آب برق و گاز چقدر است؟ (آپدیت ۲۰۲۳)
زندگی در هر کشور شرایط خاص خودش را دارد. ترکیه بهعنوان کشوری که در همسایگی ایران قرار گرفته و شباهتهای زیادی هم از نظر فرهنگ و قوانین بین آنها وجود دارد، یک سری هزینهها برای زندگی در آن وجود داشته و باید تا قبل از مهاجرت به این کشور آنها را مطالعه کنید. هزینه انرژی در ترکیه یکی از موارد مهم زندگی در ترکیه است و هزینههای مربوط به آب، برق و همچنین گاز از جمله این موارد است که باید بهصورت ماهیانه پرداخت کنید. تا قبل از پرداخت، یک سری نکات هم وجود دارد که توجه به آنها الزامی است. اندازه گیری میزان مصرف شما به شرایط خاصی بستگی دارد و بعد از اندازه گیریهای انجام شده، به صورت ماهیانه محاسبه شده و در اختیارتان گذاشته میشود.
مشابه با ایران، مهلت پرداخت شما هم در این قبضها وارد میشود و باید تا قبل از اتمام این وقت، نسبت به پرداخت آنها اقدام کنید. در صورت عدم پرداخت، باید منتظر قطعی آب، برق و گاز خود باشید. توصیه میکنیم که چنین شرایطی را برای خود رقم نزنید. چرا که وصلی دوباره آنها نیاز به دوندگی به ارگانهای مختلف دارد و دردسر و اتلاف زمان را برای شما به همراه خواهد داشت. ما قصد داریم که در ادامه به سراغ این هزینهها برای یک خانواده معمولی چهار نفره رفته و بررسیهای لازم را هم داشته باشیم. هزینه انرژی در ترکیه شامل آب، برق و گاز جزئی از هزینههای زندگی در ترکیه است و در کنار آن، پوشاک، حمل و نقل و محل زندگی شما هم به این هزینهها اضافه خواهد کرد. در این مقاله در مورد هزینه های آب، برق و گاز در ترکیه صحبت می کنیم. با اویار گروپ همراه باشید.
علاوه بر هزینه انرژی در ترکیه، همچنین اگر به قصد مهاجرت و دریافت اقامت ترکیه را دارید، پیشنهاد می کنیم مطالب مفید دیگری مانند اجاره مغازه استانبول، راه اندازی کافه در ترکیه، بهترین مهدکودک های ترکیه و خرید ماشین در ترکیه را مطالعه کنید.
برای زندگی در کشور ترکیه، هر نفر به هزینهای بالغ بر ۵۰۰ دلار و بیشتر نیاز خواهد داشت تا بتواند از همه نظر خودش را تامین کند که هزینه انرژی در ترکیه نیز یکی از این موارد است. در نظر داشته باشید که این هزینه بدون احتساب اجاره خانه عنوان شده است. سبک زندگی اروپایی در کشور ترکیه برقرار بوده و همین سبب شده است که سخت گیریهایی نسبت به مصرف انرژیهای تجدید ناپذیر وجود داشته باشد. هزینههای تعیین شده توسط دولت برای پرداخت این قبوض، باید توسط خود فرد ساکن، مالک یا مستاجر پرداخت شود. در صورتی که هنوز اقامت خود را دریافت نکردهاید، دولت این اجازه را به شما میدهد تا آب، برق و گاز به نام شخصی که مجوز اقامت دارد زده شده و بعد از دریافت کارت اقامت، به نام شما انتقال یابد.
برای به نام زدن قبوض انرژی، باید از کارت اقامت ترکیه، پاسپورت یا کارت کیملیک خود استفاده کنید؛ در غیر اینصورت، مجوز به نام کردن قبوض انرژی را به نام خودتان نخواهید داشت. باید یک سری مدارک هم همراه خود داشته و به نزدیکترین ادامه مراجعه کنید. در نظر داشته باشید که مانند ایران، ادارههای آب، برق و گاز در کشور ترکیه برقرار بوده و میتوانید برای به نام زدن قبوض انرژی به این ادارهها مراجعه کنید. پس حتما مدارک زیر را به همراه داشته و با ارائه آنها، قراردادی را بین خود ادارههای آب، برق و گاز منعقد کنید:
در نظر داشته باشید که در هر اداره باید مبلغی را هم برای دیپوزیت پرداخت کنید. به این ترتیب، اشتراک شما فعال شده و میتوانید در بالای صورت حساب خود، عبارت اشتراک تحت عنوان Abonelik Numarasi یا Hesap Numarasi را دریافت کنید. حال که با روند دریافت اشتراک آب، برق و گاز در کشور ترکیه آشنا شدید، در ادامه میتوانیم در مورد هزینه انرژی در ترکیه موشکافی بیشتری کنیم و ببینیم که بهطور میانگین باید چه هزینهای را بر اساس مصرف خود پرداخت کنیم.
هر فردی میتواند مصرف کم یا زیادی از انرژیها در ترکیه داشته باشد. اما همانطور که گفته شد، سخت گیری بسیاری روی مصرف و انرژیها در این کشور وجود دارد که دلیل آن را میتوان هزینه انرژی در ترکیه بشمار آورد. این سختگیری سبب بالا رفتن هزینه قبوض (مخصوصا گاز) در این کشور شده و بهتر است که صرفه جویی را حتما در برنامه خود داشته باشید. وقتی که با جزئیات قبوض در کشور ترکیه آشنا شوید، متوجه خواهید شد که چندان نمیتوانید مانند ایران نسبت به هزینهها بی تفاوت باشید. شهرداریهای محلی مامور تامین آب برای شهروندان در ترکیه هستند و همین سبب شده است که نامهای مختلفی در شهرها وجود داشته باشد.
بهطور مثال، در استانبول از عنوان ایسکی (ISKI) برای مرکز تامین آب استفاده شده و مدیریت آب در شهر آنتالیا هم با نام آسات (ASAT) یاد میشود. هزینههای مربوط به آب به ازای هر واحد تقسیم شده و هر فردی میتواند هزینه آب را بهصورت جداگانه پرداخت کند. دقت داشته باشید که آب لوله کشی شده به منازل، آشامیدنی نیست و نمیتوان به عنوان خوراک از آن استفاده کرد. شما برای خرید آب آشامیدنی باید به سراغ شرکتهای خدمات رسان رفته و آن را در بطریهای مخصوص دریافت کنید. بطریهای ۵، ۱۰ و ۲۰ لیتری برای این منظور ارائه میشوند و جهت آشامیدن و استفاده در موارد خوراکی میتوانید از آنها بهره ببرید.
در اشتراک شما، یک مبلغ دیپوزیت وجود دارد که باید بهصورت نقد یا اقساط اقدام به پرداخت آن کنید. این هزینه ۲۰۰ لیر ترکیه بوده و در صورت پرداخت اقساطی، در قبض آب شما درج خواهد شد. این مبلع برای دو ماه از قبل قابل پرداخت است و برای نام گذاری آن به نام خود، باید از کارت کیملیک استفاده کنید. احتمالا قوانین جزئی متفاوتی هم در شهرداری محلی هر شهر وجود دارد که اقدام مراجعه برای دریافت قبض، میتوانید از آنها آگاه شوید.
برخلاف آب، قبض برق در ترکیه توسط دولت صادر میشود و ارتباطی به شهرهای مختلف این کشور ندارد. اداره برق ترکیه موسوم به TEDAŞ وظیفه تامین برق اهالی کشور را داشته و حتی باید بعد از ثبت نام و دریافت اشتراک خود، میزان مصرف خود را هم تعیین کنید. سعی کنید میزان مصرف برقتان را کمی بالاتر انتخاب کنید تا در صورت مصرف بیشتر، با مشکل مواجه نشوید. تجربه نشان داده است که ۱۵ کیلو وات برای اکثر خانههای معمولی با ۴ نفر کافی بوده و به بیش از آن نیاز نخواهید داشت.
مشابه با قبوض آب، باید حق دیپوزیت ۲۰۰ لیری را هم هنگام دریافت اشتراک پرداخت کنید. این هزینه هم قابل قسط بندی بوده و روی قبض برق شما درج خواهد شد. برنامه ریزی دقیق برای مصرف برق در کشور ترکیه الزامی بوده و با توجه به انتخابی که ابتدای ماه خواهید داشت، باید مصرف خود را مدیریت کنید. دولت ترکیه نسبت به پرداخت نکردن یا دیرکرد هزینه قبض برق بسیار سختگیر بوده و به راحتی میتواند برق واحد شما را قطع کند. مصرف بیش از حد هم همین سرنوشت را برای شما به همراه داشته و بهتر است که مدیریت و برنامه ریزی دقیق را سرلوحه زندگی خودتان قرار دهید.
هزینه برق در کشور ترکیه کمی بالاتر از هزینه آب بوده و بهطور مثال، قبض برق دانشجویی بهطور میانگی باید بین ۶۰ الی ۷۰ لیر در نظر گرفته میشود. کاملا طبیعی است که مصرف برق در فصل تابستان بیشتر بوده و این هزینهها ممکن است روند افزایشی داشته باشد. مشابه با ایران، کولرها و دیگر دستگاههای تهویه مطبوع عامل اصلی مصرف برق بالا هستند و مخصوصا در فصل تابستان، موجب بالا رفتن هزینههای برق میشوند. آپارتمانها معمولا مصرف بر بیشتری به همراه داشته و این هزینهها ممکن است که تا ۲۰۰ لیر هم افزایش پیدا کند. فرهنگ مصرف مدیریت شده در ترکیه به خوبی جا افتاده است و شما هم بهعنوان یک مهاجر، بهتر است که همسو با مردمان ترکیه، نهایت تلاش خود را در مصرف مدیریت شده و کم داشته باشید.
مدیریت مصرف گاز هم مانند آب در اختیار شهرهای مختلف ترکیه قرار داده شده است و مختص به دولت نیست. جالب است بدانید که هزینه گاز از مصرف یک سری ابزارهای خاص مانند سرویس بهداشتی و شوفاژ جدا شده است و شما حتی باید برای مصرف آب گرم هم هزینهای جداگانه در کنار قبض گاز خود بپردازید. هزینه قبض گاز بیش از انرژیهای دیگر در ترکیه بوده و کاملا هم طبیعی است. چرا که گاز در کشورهای اروپایی اهمیت بالاتری دارد و مدیریت مصرف آن مورد تاکید دولتهای این کشور است. بهعنوان یک خانواده چهار نفره، هزینهای معادل ۲۰۰ الی ۴۰۰ لیر برای مصرف گاز شما تعیین میشود و عوامل متعددی مانند فصل سرما میتواند سبب افزایش یا کاهش آن شود.
بالا رفتن هزینههای مصرف گاز در کشور ترکیه سبب شده است که مردم به سمت سیستمهای نوین روی آورده و هزینههای خودشان را کاهش دهند. از جمله این موارد میتوانیم به استفاده از پنلهای خورشیدی اشاره کنیم. پنل خورشیدی یک روش مناسب و عالی برای سرمایه گذاری بوده و در کنار کاهش هزینهها، میتواند سلامت شما را نیز به همراه داشته باشد. پنل خورشیدی سبب حفظ منابع طبیعی شده و میتوانید این انرژی پاک را برای نسلهای آینده هم حفظ کنید. با پیشرفت فناوری، میتوانیم انتظار استفاده از پنلهای خورشیدی را در مناطق بیشتری داشته باشیم. برخی از ساختمانهای استانبول و شهرهای بزرگ دیگر هم به پنلهای خورشیدی روی آوردهاند.
بعد از اینکه بهطور میانگین با هزینههای زندگی در کشور ترکیه آشنا شدیم، باید به سراغ شیوه پرداخت آنها برویم. مشابه با کشور خودمان، شما در کشور ترکیه هم با روشهای متعدیی میتوانید قبوض خود را پرداخت کنید.
اولین روش، استفاده از حساب بانکی است. میتوانید بدون نیاز به مراجعه حضوری، قبوض خود را با کمک گوشی هوشمند و برنامه مخصوص بانکی خود پرداخت کنید. درگاههای اینترنتی هم وجود دارند که این کار را برای شما راحتتر میکنند. بنابراین، حتما به مبلغ و اطلاعات دیگر قبض خود توجه کرده و هنگام پرداخت آنها را چک کنید.
از ایران و بدون داشتن اقامت در ترکیه حساب باز کنید
روش دوم، استفاده از دفاتر پیشخوان PTT است. این دفاتر همه روزه از صبح تا عصر فعالیت کرده و میتوانند خدمات سریع و دقیق خودشان را در اختیار مشترکین قرار دهند. از این مراکز برای پرداخت قبوض کمک گرفته و در صورتی که به تکنولوژی و اینترنت آشنا نیستید، به راحتی قبوض خود را پرداخت کنید.
در نهایت، میتوانید از روش سوم یعنی دفاتر مرکزی شرکتها هم استفاده کنید. این روش سنتی بوده و دردسرهایی هنگام پرداخت قبوض برایتان به همراه دارد. شما باید در نوبت مانده و زمانی از روز خود را به آن اختصاصی دهید. مراکز محدودی در سطح شهر وجود دارند و باید چندین ساعت برای رفت و آمد خود هم مدنظر داشته باشید.
در این مطلب سعی کردیم که شما را با انواع قبوض آب، برق و گاز در ترکیه آشنا شده و هزینهها را بهطور میانگین مورد ارزیابی قرار دهیم. دانستیم که ارزش انرژی در کشور ترکیه بسیار بالا بوده و حساسیت زیادی هم روی مصرف صحیح آنها و پرداخت به موقع قبوض وجود دارد. دولت تنها کنترل کننده و مدیریت کننده برق ترکیه است و آب و گاز به شهرداریهای محلی سپرده شده است. شما تقریبا مدارک یکسانی را برای دریافت اشتراک هر کدام از این قبوض باید آماده سازی کرده و به اداره جات های مرتبط ارائه کند.
داشتن کیملیک و پاسپورت جهت دریافت اشتراک به نام خودتان الزامی بوده و همواره سعی در پرداخت به موقع آن ها داشته باشید. در چنین شرایطی، بدون مشکل خاصی میتوانید از آب و برق و گاز در کشور ترکیه استفاده کنید.