وبلاگ اویار زندگی در ترکیه تنظیم وکالت در ترکیه | تنظیم وکالتنامه در سفارت ترکیه و وکالت دادن از ترکیه به ایران
در این مقاله درباره تنظیم وکالتنامه در سفارت ترکیه، وکالت دادن از ترکیه به ایران و هزینه وکالتنامه در سفارت ایران توضیح میدهیم و با اقداماتی که لازم است انجام دهید، آشنا خواهید شد.
یکی از دغدغههای اصلی ایرانیان این است که بتوانند هم در ترکیه و هم در ایران کارهای حقوقیشان را مدیریت کنند.
برای این کار لازم است به شخص دیگری وکالت داده شود تا آن شخص بتواند کارهای مورد نیاز این افراد را انجام دهد.
در این مقاله درباره تنظیم وکالتنامه در سفارت ترکیه، وکالت دادن از ترکیه به ایران و هزینه وکالتنامه در سفارت ایران توضیح میدهیم و با اقداماتی که لازم است انجام دهید، آشنا خواهید شد.
همچنین اگر قصد مهاجرت به ترکیه را دارید، پیشنهاد میکنیم برای آگاهی بیشتر در خصوص شهروندی، دریافت پاسپورت ترکیه و خرید خانه در ترکیه میتوانید در بخش تماس با ما، با مشاوران اویار تماس گرفته تا از مشاوره رایگان بهره مند شوید.
آنچه در این مقاله میخوانید
وکالت نامه قراردادی است که شخص موکل طی آن حقوق و وظایف معین شده خود را به فرد دیگری واگذار میکند تا از جانب او اقدام نماید. نتیجه و آثار انجام امور مورد وکالت توسط وکیل نیز به شخص موکل باز میگردد.
در متن قانون اساسی ایران آمده است که وکالت عقدی بین دو طرف است که به موجب آن یکی از طرفین، دیگری را برای انجام امری بهعنوان نایب خود قرار میدهد. اصولاً دو نوع وکالت وجود دارد. یکی وکالت تام و دیگری وکالت موردی یا مقید که برای موارد مشخص کاربرد دارد.
وکالت نامه معمولاً در شرایطی کاربرد دارد که شخص موکل بهدلیل مشغله یا دور بودن از منطقه جغرافیایی مورد وکالت و یا تخصصی بودن کار مورد وکالت شخصاً امکان رسیدگی به آن را ندارد و در نتیجه این کار را به فردی که بعنوان وکیل خود معرفی میکند محول مینماید.
برای افرادی که در خارج از کشور هستند دو نوع مختلف وکالت نامه وجود دارند. حالت اول وکالت نامه هایی است که جهت استفاده در ایران کاربرد دارند و حالت دوم وکالت نامه هایی است که در کشور مقیم که در این مقاله ترکیه است کاربرد دارند.
از پرکاربردترین وکالت نامه های حالت اول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از پرکاربردترین نوع وکالتنامه های ترکیه نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برای صدور وکالت نامه در خارج از کشور ابتدا باید به سامانه میخک (MIKHAK.MFA.GOV.IR) مراجعه و ثبت نام کنید. سپس از قسمت خدمات، بخش وکالتنامه را انتخاب کرده و در صفحه بعد نوع وکالت نامه مورد نظرتان را مشخص کنید. در نهایت اطلاعات خواسته شده را وارد کرده و درخواست خود را ثبت نمایید.
پس از ثبت درخواست باید از سامانه نوبت دهی کنسولی (APPOINTMENT.MFA.GOV.IR) و با انتخاب نزدیک ترین نمایندگی به محل زندگی خود اقدام به گرفتن نوبت برای تحویل مدارک به کنسولگری نمایید. توضیحات بیشتر را میتوانید در صفحه سفارت ایران در آنکارا نیز مشاهده کنید.
در روز نوبت داده شده، باید اصل و کپی مدارک درخواستی را به متصدی باجه مربوطه در کنسولگری تحویل داده و پس از پرداخت هزینه وکالتنامه که صرفاً توسط کارت بانکی انجام می شود منتظر باشید تا وکالتنامه صادر و به آدرس پستی ارسال گردد.
هزینههای انواع خدمات کنسولی هم از حدود 10 یورو شروع میشود که معادل لیری آن دریافت خواهد شد. لیست تعرفه هزینه ها را هم میتوانید از این لینک دریافت کنید.
برای آگاهی بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله سامانه میخک کنسولگری ایران در استانبول را مطالعه فرمایید.
برای تنظیم وکالت نامه جهت انجام امور حقوقی در ترکیه میتوان به سه روش اقدام کرد:
برای صدور وکالتنامه، داشتن پاسپورت یا کیملیک کارت معتبر الزامی است. اگر از طریق دفاتر اسناد رسمی در ایران اقدام به تنظیم وکالت نامه می کنید نیازی به مترجم رسمی نیست اما اگر از طریق سفارت ترکیه یا دفاتر نوتر در ترکیه اقدام به تنظیم وکالتنامه میکنید حضور مترجم رسمی و مورد تائید نوتر نیز الزامی است.
بهطور کلی جهت صدور وکالت نامه در نوتر مدارک زیر مورد نیاز است:
هزینه تنظیم و صدور وکالتنامه بستگی به نوع وکالتنامه درخواستی دارد و متغیر است. برخی از هزینه های صدور وکالت نامه در نوتر برای سال 2022 به شرح زیر است:
خیر چه در ایران و چه در ترکیه. صرفاً نیاز به حضور شخصی که درخواست وکالت نامه دارد الزامی است اما باید مشخصات و شماره پاسپورت یا کیملیک کسی که قصد دادن وکالت به او را دارید را ارائه دهید.
از زمانی که مدارک خود را تحویل سفارت میدهید حدوداً یک ماه طول میکشد تا وکالتنامه صادر و با پست ارسال شود.
تنظیم وکالت نامه در نوتر پس از دریافت مدارک از شما معمولاً در کمتر از یک ساعت انجام میشود و تحویل شما داده خواهد شد.
اگر شما قادر به خواندن و نوشتن زبان ترکی باشید نیازی به حضور مترجم رسمی در نوتر نیست. هزینه مترجم رسمی برای نوتر نیز در سال 2022 مبلغی بین 500 تا 1000 لیر متغیر است.
امیدواریم که با خواندن این مقاله توانسته باشید پاسخ خود را دریافت کرده باشید. در غیر این صورت پیشنهاد میکنیم که سوال خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناسان اویار گروپ به شما پاسخ دهند.
درود برشما،
ضمن تشکر بابت اطلاعات بسیار مفیدی در سایت گذاشتید، لطفا در مورد سوالی که دارم راهنمایی بفرمایید.
۱- من در ترکیه اقامت دارم و در دفاتر رسمی ایران به برادرم وکالت تام الاختبار داده ام. اما اشاره به ترکیه نشده. آیا این وکالت، شامل ترکیه هم میشود یا خیر؟
۲- آیا برای امور در ترکیه، در وکالت تام الاختیار باید اشاره به تک تک موارد مثل فروش آپارتمان و غیره بشود یا نیازی نیست؟
بسیار سپاسگزارم
سلام دوست عزیز
نخیر در صورتی که در وکالت نامه اشاره ای به خارج از کشور نشده باشد به هیچ وجه مورد استفاده در خارج از کشور نمیباشد. و برای سوال دوم بله برای تک تک اموری که وکالت نامه صادر میشه باید در متن وکالت نامه اشاره بشه.
از راهنمایی شما بسیار سپاسگزارم 🙏🙏