وبلاگ اویار اقامت و شهروندی بیمه درمانی ترکیه و انواع آن | شرایط و هزینه ها در سال 2023
انواع بیمه درمانی در ترکیه چیست و از چه راه هایی می توانیم این بیمه را دریافت کنیم؟
بیمه یکی از ملزومات زندگی تمام افراد جهان می باشد که بار هزینه های بالا برای حوادث و درمان را کم می کند. در ترکیه بیمه های مختلفی مانند بیمه حوادث (بیمه داسک)، بیمه های درمانی و … وجود دارند که قابل استفاده می باشند. بیماری و مشکلات جسمی ناشی از حوادث میتواند یکی از حقایق تلخ در زندگی هر فرد باشد. هزینههای پزشکی درمان نیز بالا هستند و ممکن است فرد بیمار را دچار مشکل در پرداخت هزینههای درمانی نماید. از این رو نقش بیمههای درمانی پررنگ و مؤثر است. با پوشش بیمهای مناسب میتوان بخش زیادی از هزینههای درمان را تحت پوشش این بیمهها قرار داد.
اگر قصد اخذ شهروندی ترکیه و یا اقامت در ترکیه را دارید، این موضوع برای شما یک چالش اساسی محسوب می شود.
در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع بیمه درمانی ترکیه و هزینهها در سال 2022 بپردازیم و در پایان شرکت های بیمه را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
هزینههای بهداشت و درمان در ترکیه بالاست و افرادی که فاقد پوشش بیمهای باشند باید هزینههای سرسام آوری را برای درمان و دارو پرداخت نمایند. بهعنوان نمونه هزینه ویزیت متخصص در بیمارستانهای دولتی ترکیه از حدود 300 لیر شروع میشود که این مبلغ در بیمارستانهای خصوصی ممکن است به بیش از 2000 لیر نیز برسد. از این رو استفاده از بیمههای سلامت امری اجتناب ناپذیر است. در ادامه به معرفی انواع بیمه درمانی در ترکیه می پردازیم.
خدمات بیمه درمانی برای افراد خارجی در ترکیه را میتوان به دو قسمت تقسیم کرد:
مسافرانی که بهصورت توریستی به ترکیه سفر میکنند میتوانند از بیمههای مسافرتی در کشور مبدأ استفاده کنند که با شرکتهای بیمه بین المللی طرف قرارداد هستند. استفاده از این بیمهها برای سفر به ترکیه اجباری نیست اما با توجه به امکانات تحت پوشش و مبلغ ناچیز این حق بیمهها استفاده از آنها توصیه میشود.
میزان سقف تعهدات بیمهگذار بسته به شرکت بیمه متفاوت است و شامل موارد زیر می باشد:
افراد خارجی که قصد دریافت انواع اقامت در ترکیه را دارند نیز باید دارای بیمه سلامت باشند. این بیمهنامه که یکی از بیمه های درمانی ترکیه است بسته به شرکت و پوشش بیمهای متفاوت میباشد اما در مجموع دارای امکانات و پوشش بیمهای مناسبی است که در زمان نیاز میتواند هزینههای درمان را پوشش دهد.
افراد زیر 12 سال و بالای 65 سال برای دریافت کارت اقامت ملزم به دریافت بیمهنامه نیستند اما در صورت تمایل میتوانند تحت پوشش بیمهای قرار بگیرند. سایر ردههای سنی برای دریافت انواع اقامت ملزم به دریافت بیمهنامه سلامت باشند.
هزینه حق بیمه برای این نوع بیمهها نیز بسته به سن متقاضی و شرکت بیمه متفاوت است.
میانگین هزینه بیمه سلامت یک ساله برای افراد خارجی در سال 2023 به شرح زیر است:
16 تا 25 سال | 26 تا 35 سال | 36 تا 45 سال | 51 تا 55 سال |
---|---|---|---|
1.950 لیر | 1.990 لیر | 3.030 لیر | 3.580 لیر |
برای مشاهده بروز قیمت لیر کلیک کنید.
بیمه SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) که نامش مخفف سازمان تأمین اجتماعی است بهعنوان بیمه دولتی ترکیه و یکی از بیمه های درمانی ترکیه شناخته میشود. بر این اساس و طبق اصل 60 قانون اساسی ترکیه، همه شهروندان ترکیه حق برخورداری از این بیمه را دارند.
طبق تعریف سازمان بین المللی کار، این بیمه باید جامعه تحت حمایت خود را در برابر مشکلات اقتصادی و اجتماعی ناشی از بیماری، بارداری، حادثه کاری، بیکاری، سالخوردگی و فوت، مراقبت و حمایت از خانوادههای دارای فرزند و سایر اقدامات حمایتی مصون بدارد.
خدمات ارائه شده تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی شامل موارد زیر خواهند شد:
SGK از انواع بیمه درمانی ترکیه است و از طریق سه زیر شاخه، افراد را تحت پوشش خود قرار میدهد که در ادامه به بیان آن میپردازیم.
بیمه SSK (Sosyal Sigortalar Kurum) مخفف موسسه بیمه اجتماعی است که در سال 1946 بهعنوان موسسه بیمه کارگران تأسیس شده است. از طریق این بیمه، کارفرما هر ماه مبلغ مشخصی را به موسسه بیمه اجتماعی واریز میکند تا کارمندان از خدمات پزشکی و بازنشستگی بهرهمند شوند. این مبلغ با توجه به دستمزد ناخالص کارگر تعیین میشود و باید بهطور ماهانه توسط کارفرما پرداخت شود.
همسر و فرزندان بیمه شده در این سیستم میتوانند از امکانات بهداشتی و درمانی آن بهره مند گردند.
هر کدام از گروه های تحت پوشش بیمهای نیز به نامهای متفاوتی گروهبندی میشوند بهطوریکه بیمه کارگران بنام 4A، بیمه گذاران خویشفرما 4B و کارکنان مؤسسات دولتی و بازنشستگان صندوق بازنشستگی با 4C شناخته میشوند.
حق بیمههای پرداختی نیز صرف نظر از نوع بیمه، با کسر درآمد ناخالص ماهیانه در نرخ تعیین شده دولت بدست میآید.
تفاوت این بیمه با دو نوع دیگر نیز در این است که افراد تحت تکفل فرد شاغل میتوانند تحت بیمه فرد شاغل قرار بگیرند اما در دو نوع دیگر هر فرد باید بهصورت جداگانه نسبت به درخواست بیمه خود اقدام نماید.
دستمزد ناخالص ماهانه کارگر بهعنوان مبنای محاسبه حق بیمهای که کارفرما پرداخت میکند شناخته میشود. عکس زیر بهعنوان مبنای حق بیمه در سال 2021 آورده شده است.
بر طبق مبالغی که در بالا آورده شد از جمع 32 درصد کل حق بیمه پرداختی، 7.5 درصد به عهده کارگر و 24.5 درصد بقیه به عهده کارفرما میباشد
این بیمه برای کسانی که مشغول به کار نیستند و حق بیمه خود را شخصاً پرداخت میکنند. میزان حق بیمه پرداختی آن نیز بر اساس قرارداد فیمابین با شرکت بیمه و پوششهای آن متفاوت است. این بیمه علاوه بر بیمه درمانی، میتواند شامل پوششهای بازنشستگی نیز باشد.
بیمه سلامت عمومی یا Genel Sağlık Sigortası و به مختصر GSS یکی از زیر شاخه های SGK از بیمه های درمانی ترکیه است و به عنوان حقوقی شناخته میشود که به فرد اجازه استفاده از تمام نیازهای مرتبط با سلامت فردی با قوانین بیمه تنظیم شده توسط سیاستها و قوانین دولتی را میدهد. این بیمه درمانی تضمین میکند که نیازهای سلامتی فرد، مانند مراجعه به بیمارستان، معاینه و داروهای مورد نیاز را با سهم دولتی برآورده نماید.
همه افراد بالای 18 سال دارای تابعیت ترکیه میتوانند از امکانات حمایتی این بیمه مانند بیمارستان و مراقبتهای ویژه تحت پوشش بیمه استفاده نمایند. کسانی که مشغول به کار نیستند و شخصا یا از طریق پدر، مادر، همسر و فرزند، بیمه SGK ندارند یا مستمری بگیر نیستند میتوانند از این بیمه استفاده کنند.
این بیمه صرفا درمانی است و امکان بازنشستگی را برای فرد فراهم نمیکند.
از سال 2017 به بعد دولت با استفاده از آزمون درآمدی، افراد غیر شاغل را به دو گروه G0 و G1 تقسیم میکند. افرادی که درآمدی ندارند مشمول گروه G0 میشوند و هزینه بیمه آنها تماماً بهعهده دولت خواهد بود و شخص بیمه شده و وابستگانش میتوانند از مراقبت های درمانی بهصورت رایگان بهرهمند شوند. افراد قرار گرفته در گروه G1 نیز ملزم به پرداخت 3 درصد از حداقل دستمزد ناخالص بهعنوان حق بیمه میباشند.
افراد مجرد یا متأهل بالاتر از 25 سال نیز ملزم به پرداخت حق بیمه بر مبنای 3 درصد از حداقل دستمزد هستند.
بیمههای درمانی ترکیه کلیه هزینههای مربوط به مراجعه سرپایی شامل آزمایش، ویزیت و داروها را شامل میشود. در زمان بستری شدن و انجام عمل و درمان نیز هزینهها در بیمارستانهای دولتی بهعهده دولت است. در صورتی که فرد بیمار در بیمارستانهای خصوصی بستری شده باشد میتواند از بیمههای تکمیلی و خصوصی طرف قرارداد با این بیمارستانها استفاده نماید.
هزینههای اضافی درمان نیز طبق دستورالعملهای خاصی قابل پوشش از جانب دولت است.
البته افرادی که طبق مقررات قانون ماده 1005، حقوق بازنشستگی و بازنشستگی معلولیت جنگی دریافت میکنند از این قائده مستثنی هستند.
این بیمه هر بیماری و موردی که در بیمهنامه ذکر شده را شامل میشود و در صورت صدمات در اثر تصادف، امکان درمان و دریافت غرامت تا میزان درج شده در بیمهنامه را دارا میباشد. بر این اساس و بر مبنای تعهدات بیمهگر، پرداخت مابه التفاوت هزینههای درمان که بین 10 تا 40 درصد از مبلغ هزینههای درمان را شامل میشود نیز بر عهده بیمهگزار میباشد.
در زمان بروز تصادف و صدمات جانی، در صورتیکه گزارش پلیس مقصر نبودن فرد صدمه دیده را تایید نماید نیز کلیه هزینههای درمان به عهده بیمهگر خواهد بود.
همچنین هزینههای اورژانس، آمبولانس و آتش نشانی نیز در ترکیه رایگان میباشد.
همانطور که قبلا گفته شد کسانی که تحت پوشش انواع مختلف بیمه SGK ترکیه هستند بسته به نوع بیمه درصدی از هزینهها را باید خودشان تقبل کنند و همچنین برخی هزینهها نیز تحت این پوشش بیمهای نیستند. در نتیجه استفاده از بیمه تکمیلی میتواند گزینه مناسبی برای پوشش کامل بیمهای باشد.
بیمه تکمیلی به افرادی که تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند این امکان را میدهد تا بدون پرداخت هزینههای اضافی، خدمات معاینه، آزمایشات و درمان را در بیمارستان های خصوصی طرف قرارداد با SGK دریافت نمایند.
پوششهای درمانی بیمه تکمیلی بهطور کلی شامل موارد زیر میشود:
پوششهای سرپایی نیز شامل موارد مشابه زیر میشود:
شرکتهایی که این نوع بیمهها را ارائه میدهند نیز مختلف هستند و پوششهای بیمهای متنوعی دارند. بسته به اینکه با چه بیمارستانهایی قرارداد داشته باشند و چه امکاناتی را پوشش دهند نیز ممکن است تعرفه حق بیمه متفاوتی داشته باشند.
از معروفترین شرکتهای بیمه تکمیلی نیز میتوان به شرکتهای زیر اشاره کرد که میتوانید از طریق سایت آنها از تعرفه و شرایط بیمهای آنها مطلع شوید.
با توجه به اطلاعاتی که درباره هزینههای بالای درمان در ترکیه گفته شد میتوان بیشتر به اهمیت بیمههای درمان در ترکیه پی برد. بیمههای درمانی میتوانند گزینه مناسبی برای پیشگیری از هزینههای گزاف درمان در ترکیه باشند.
اگر شهروند ترکیه هستید علاوه بر بیمه اجباری توصیه می شود از بیمه های تکمیلی یا خصوصی برای پوشش بهتر و بیشتر هزینههای درمان کمک بگیرید و در صورتیکه دارای اقامت ترکیه از طریق اجاره خانه هستید میتوانید از بیمه های مخصوص با پوشش مناسب بیمهای استفاده کنید.
بیمههای خصوصی بسته به سقف پوشش و مراکز درمانی طرف قرارداد متفاوت هستند و قیمتهای مختلفی نیز دارند که میتوانید در زمان خرید بیمه، با در نظر گرفتن این موارد نسبت به انتخاب بیمه مناسب اقدام کنید.
بله، در صورتیکه سابقه بیمه در ایران داشته باشید و در ترکیه نیز دارای اقامت کاری ترکیه یا شهروندی باشید میتوانید سوابق بیمهای خود را به سابقه بیمه ترکیه خود اضافه کنید.
از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید متشکریم. پیشنهاد میکنیم مقالات دیگر ما درباره اقامت و شهروندی در ترکیه را بخوانید تا اطلاعات مناسبی قبل از مهاجرت به ترکیه داشته باشید و خوشحال میشویم نظرات خود را با ما و دیگر کاربران اویارگروپ در میان بگذارید.
با سلام فرد بازنشسته امکان انتقال بیمه به ترکیه داره؟
سلام بله امکان انتقال بیمه ایران به ترکیه هست و اگر بازنشسته ایران باشید هم میتونید بازنشستگی ترکیه رو بگیرید