وبلاگ اویار اقامت و شهروندی تولد فرزند در ترکیه | هزینه زایمان در ترکیه ۲۰۲۳
شرایط تولد فرزند در ترکیه چیست؟ آیا از طریق تولد فرزند در ترکیه شهروند آن کشور خواهیم شد؟ هزینه زایمان در ترکیه چقدر است؟
تأمین آینده فرزندان همیشه بهعنوان دغدغه اصلی برای پدران و مادران، جدا از هر ملیتی مطرح بوده است. همه زوجها بهدنبال آیندهای درخشان و آسوده برای فرزندان خود هستند که این موضوع در کشورهایی که شرایط زندگی مناسبی ندارند بیشتر به چشم میخورد.
ترکیه بهعنوان کشوری دارای امکانات مناسب به نسبت ایران، مورد توجه هموطنان بسیاری برای زندگی قرار گرفته است. خانوادههای بسیاری نیز از طریق راههای مختلف اقدام به مهاجرت و اخذ اقامت ترکیه کرده اند.
شرایط و قوانین تولد فرزند در ترکیه یکی از موارد مهم در پروسه اقامت و زندگی در ترکیه است که در این مقاله قصد داریم به بررسی ابعاد مختلف آن بپردازیم.
در حال حاضر 33 کشور، دارای شهروندی نامحدود از طریق حق تولد و 32 کشور دیگر دارای نوعی شهروندی محدود از طریق تولد هستند. از میان کشورهای گروه اول میتوان به آرژانتین، بولیوی، برزیل، کانادا، کوبا، دومینیکا، اکوادور، السالوادور، گرانادا، نیکاراگوئه، پاناما، پاراگوئه، پرو، اروگوئه، ونزوئلا و ایالات متحده آمریکا اشاره کرد.
با دقت در محدوده جغرافیایی این کشورها میتوان متوجه شد که اکثرا در آمریکای شمالی یا جنوبی واقع شده اند که به عقیده بسیاری از محققان این امر از دوران استعمار که کشورهای اروپایی مشتاق به سکونت در سرزمینهای جدید مستعمره خود بودند شروع شده است.
ترکیه از جمله کشورهایی است که امکان تابعیت از طریق تولد در آن وجود ندارد. در صورتیکه پدر و مادر فرزند متولد شده هر دو اتباع خارجی باشند فرزند نمیتواند تابعیت این کشور را بدست آورد.
اگر مادر فرزند متولد شده شهروند ترکیه باشد، کودک نیز دارای تابعیت ترکیه خواهد بود و همچنین اگر پدر کودک شهروند ترکیه باشد میتواند درخواست تابعیت ترکیه برای فرزند خود را نماید.
کودکانی که از پدر و مادرانی که دارای تابعیت هیچ کشوری نیستند نیز میتوانند از تابعیت ترکیه تحت شرایطی بهرهمند گردند. در صورتیکه پدر کودک شهروند ترکیه باشد اما تولد بچه در قالب ازدواج صورت نگرفته باشد نیز میتوان برای فرزند با ارائه مدارک، شهروندی و پاسپورت ترکیه را دریافت کرد.
ترکیه در زمینه زایمان برای اتباع خارجی سخت گیری خاصی ندارد و اتباع خارجی ساکن ترکیه فارغ از نوع اقامت خود میتوانند از امکانات بیمارستانهای دولتی یا خصوصی استفاده نمایند.
بیمارستانهای دولتی معمولاً امکانات مناسبتری نسبت به ایران دارند و در بسیاری از آنها هزینه زایمان طبیعی تقریباً رایگان است. بسته به نوع بیمه درمانی در ترکیه و بیمارستانهای تحت پوشش نیز هزینهها متفاوت است. در بیمههایی که افراد خارجی برای دریافت اقامت ترکیه میگیرند نیز هزینههای مربوط به بستری و زایمان گنجانده شده است که تا 80 درصد هزینههای زایمان در بیمارستانهای طرف قرارداد بیمه قابل پرداخت است.
یکی از تفاوتهای زایمان در ترکیه با ایران، در هزینههای آنهاست. بهطوریکه هزینه زایمان در بیمارستانهای خصوصی ترکیه تا چند برابر بیشتر از بیمارستانهای خصوصی در ایران است.
طی سالهای اخیر نیز مادران در ترکیه و خصوصاً در شهرهای بزرگ از زایمان سزارین بهجای زایمان طبیعی استفاده میکنند. در ادامه نیز هزینه زایمان در برخی از معروفترین بیمارستانهای خصوصی ترکیه در سال 2023 آورده شده است.
بیمارستان ACIBADEM:
نوع زایمان | هزینه |
---|---|
زایمان طبیعی | 7000 تا 14,000 لیر |
سزارین | 25,000 تا 27,000 لیر |
بیمارستان KENT:
نوع زایمان | هزینه |
---|---|
زایمان طبیعی | 9000 لیر |
سزارین اپیدورال | 20,000 لیر |
بیمارستانهایی که تحت پوشش بیمه SSI هستند دارای قیمتهای مناسبتری نسبت به سایر بیمارستانهای خصوصی میباشند. بسیاری از بیمارستانهای خصوصی نیز دارای پکیجهای زایمان برای کودک و مادر هستند. این پکیج شامل بسیاری از امکانات اضافی شامل معاینات، آزمایشهای معمول، چکاپهای بهداشتی پس از زایمان، هزینههای بستری، مشاوره رژیم غذایی، مشاورههای روانشناسی و ویزیت آنلاین دکتر هستند. البته هزینههای ذکر شده در بالا کلی هستند و بسته به نوع خدمات ممکن است متفاوت باشند.
زوجهای خارجی ساکن ترکیه باید ظرف مدت 30 روز از زمان تولد فرزند نسبت به تهیه و ارائه گواهی تولد به فرمانداری محل تولد کودک اقدام کنند.
طبق قوانین ترکیه کودکان متولد شده در خاک ترکیه که دارای پاسپورت نیستند، بسته به نوع اقامت پدر و مادر تا شش ماه پس از زمان تولد میتوانند در خاک ترکیه اقامت داشته باشند.
اتباع ایرانی نیز پس از تولد فرزند باید با در دست داشتن مدارک هویتی خود و گواهی تولد نوزاد به کنسولگریهای ایران در ترکیه مراجعه نمایند و درخواست شناسنامه ایرانی برای کودک نمایند.
اتباع خارجی که شهروندی ترکیه ندارند و صرفاً از طریق انواع اقامت در ترکیه ساکن هستند، باید پس از تولد نوزاد، با مدارک لازم و تا مدت حداکثر یک ماه از زمان تولد به ادارات نفوس ترکیه مراجعه کرده و با تکمیل فرم A که بهنام DOĞUM KAYIT ORNEĞI شناخته میشود گواهی تولد را دریافت کنند.
اتباع ایرانی هم میتوانند با در دست داشتن این گواهی به کنسولگریهای ایران در شهرهای مختلف ترکیه مراجعه نموده و درخواست شناسنامه ایرانی برای فرزند خود با ارائه مدارک زیر بنمایند:
در صورتیکه فرزند متولد شده دارای پدر و مادر با تابعیت ترکیه باشد نیز ارائه مدارک زیر برای صدور کیملیک کارت به اداره نفوس ترکیه لازم است:
با اینکه ترکیه امکان تابعیت از طریق تولد را ندارد اما تولد در خاک ترکیه میتواند شرایط بهتری را برای فرد به همراه داشته باشد. مثلا در صورتیکه پدر و مادر قصد کسب شهروندی ترکیه در آینده را داشته باشند محل تولد بچه در مدارک هویتی ترکیه ثبت خواهد شد. برخی از محدودیتهایی که برای اتباع ایرانی در کشورهای دیگر وجود دارد نیز برای او کمرنگتر خواهد بود.
افراد ایرانی دارای تابعیت ترکیه در برخی کشورها بهدلیل محل تولد خود در ایران به مشکلاتی بر میخورند که افراد خارجی متولد ترکیه ممکن است این مشکلات را نداشته باشند.
با توجه به اهمیت موضوع تولد فرزند برای ایرانیان ساکن ترکیه سعی کردیم به جنبههای مختلف این موضوع بپردازیم و مزایا و معایب آن را بررسی کنیم. قطعاً انتخاب محل تولد کودک با توجه به تصمیم پدر و مادر و برنامه مهاجرتی آنها متفاوت است.
کشور ترکیه با وجود اینکه امکان کسب تابعیت از طریق تولد فرزند اتباع خارجی را ندارد اما میتواند امکانات مناسب و قابل قبولی برای فرزندان متولد شده را فراهم نماید.
از ایران و بدون داشتن اقامت در ترکیه حساب باز کنید
باید از طریق دفاتر یا سایتهای بیمه خود از تعرفههای زایمان مطلع شوید یا به بیمارستانهای طرف قرارداد بیمه خود مراجعه کنید و با دادن شماره بیمه از میزان تعرفه تخصیص داده شده مطلع شوید. شرایط پوشش بیمهها فرق دارند.
در ترکیه نیز مانند ایران، زایمان در بیمارستانهای دولتی با خصوصی تفاوت دارند و بابت این تفاوت هم بیمارستانهای خصوصی هزینه زیادی میگیرند. البته در هر دو نوع خصوصی و دولتی کیفیت خدمات پایین نیست و در بیمارستانهای دولتی هم رسیدگی مناسبی به بیماران میشود.
این هزینه بسته به اینکه دارای بیمه SSI یا SGK یا GSS باشید متفاوت است و مبلغ دریافتی از بیمار نیز بسته به تعرفههای اعلامی از طرف بیمهها متغیر است. در صورتیکه مادر تحت پوشش هیچ بیمهای نباشد نیز باید حدود 2000 لیر هزینه زایمان در سال 2022 پرداخت شود.
پیشنهاد میکنیم که سوالات خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناسان گروه اویار به شما پاسخ دهند.
همچنین پیشنهاد میکنیم مقالات دیگر وبلاگ اویار گروپ را مطالعه کنید تا اطلاعات مناسبی قبل از مهاجرت به ترکیه داشته باشید. از اینکه تا به اینجا همراه ما بودید، از شما متشکریم.
برای اسم فرزندمون تصمیم داریم سفر کنیم به ترکیه یه سری اسما ایران ممنوعه . میشه در ترکیه نام بچه بزاریم یا باز هم با سفارت ایران مشکل داریم؟
برای انتخاب نام فرزند اگر تبعه ایران باشید مشمول قوانین ایران هستید در اینصورت فرقی نمی کند در کدام کشور باشید چون در هر صورت طبق قوانین ایران باید انتخاب نام برای فرزندتان طبق قوانین ایران باشد
سلام این هزینه برای کسایی هست که بیمه هستند ؟؟؟
چون من اجی بادام و تحقیق کردم تو چند تا سایت خارجی قیمت ها رو ۷۰-۸۰ میلیون تومان بود. و اینکه احتمالا با ما دلاری حساب میکنند دیگه نه؟؟؟؟
سلام روزتون خوش. شما اگه اقامت ترکیه داشته باشین میتونین از بیمه اقامتتون تو بیمارستان های دولتی استفاده کنین. هزینه ی سزارین تو بیمارستانهای دولتی با بیمه تقریبا ۵۰۰۰ لیر و هزینه زایمان طبیعی تو بیمارستان های دولتی بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ لیر هست. تو بیمارستانهای خصوصی نمیتونین از بیمه استفاده کنین و هزینش هم از ۲۴۰۰ تا ۲۷۰۰ دلار میشه.
سلام اگه خانواده ای برای زایمان به ترکیه بروند آیا میتوانند سریع برای بیمه کردن اقدام کنن
سلام دوست عزیز. نخیر باید حداقل۹ ماه قبل از زایمان اقدام برا گرفتن بیمه
(SGK ,SSK)کنین.بیمه سلامت در ترکیه برای اتباع خارجی به ۲ روش قابل دریافت هست. اول اینکه اجازه کار داشته باشین و صاحب کارتون براتون بیمه SGK رد کنه و دوم اینکه حداقل یکسال در ترکیه با کارت اقامت زندگیکرده باشین و بعد خودتون برای گرفتن بیمه اقدام کنین. قیمت این نوع بیمه حدودا ۶۱۴ لیر هستش و با این بیمه میتونین از خدمات درمانی کشور های آلمان ، فرانسه و … استفاده کنین.
سلام وعرض ادب خدمت شما.
پدرومادر ایرانی برای تولد فرزند به ترکیه سفر کنند. آیا می توانیم به خاطر تولد نوزاد شهروند ترکیه بشیم
سلام خدمت شما دوست گرامی،
نخیر با تولد نوزاد در ترکیه اخذ شهروندی و اقامت در ترکیه ممکن نیست.
قیمتارو آپدیت کنید. بیمارستان اجیبادم الان ۲۷ هزار لیر شده برای سزارین. کنت ۱۸ تا ۲۰هزار لیر. دوان ۱۸ هزار لیر. بیمارستان هیزمت ۲۰ هزار لیر
دوست گرامی، قیمت ها رو آپدیت کردیم و از همکاری شما بسیار سپاسگزارم🌹
سلام وقتتون بخیر همسرم پاس و کیملیک ترکیه رو داره یعنی ترک هستش بعد SGK دولتی رو هم داره آیا با هزینه کم میتونه بیمارستان خصوصی بره واسه زایمان یعنی و مصرفش کم بیاد راهی هست ؟ مصرفش کم بیاد؟ میتونه از بیمه دولتی برای بیمارستان خصوصی استفاده کنه؟ و اینکه بیمارستان دولتی نره زایماننکنه بره خصوصی زایمان سزارین کنه.
معلومات بدید ممنون میشم
سلام
اگر بیمه تکمیلی داشته باشن میتونن از بیمارستانهای خصوصی طرف قرارداد بیمه استفاده کنند و بسته به پکیجی که بیمه تحت پوشش داشته باشند میتونند از امکانات جانبی مثل هزینه های چک آپ و معاینات بهد از زایمان هم استفاده کنند. برای اطلاع بیشتر میتونید اطلاعات رو از شرکتی که طرف بیمه هستن سوال کنید