وبلاگ اویار اقامت و شهروندی شهروندی ترکیه از طریق ازدواج | همه چیز درباره ازدواج با شهروندان ترک آپدیت 2023
ترکیه طی سالهای اخیر به کشور مورد علاقه برای زندگی برای بسیاری از ساکنان سایر کشورها، علی الخصوص کشورهای همسایه همچون ایران تبدیل شده است. افرادی که به دنبال دریافت شهروندی و اقامت ترکیه هستند نیز بسته به شرایط و اهداف خود نسبت به انتخاب یکی از راه های دریافت شهروندی ترکیه اقدام می کنند. شهروندی ترکیه از طریق ازدواج نیز یکی از این راه هاست
یکی از راههای دریافت اقامت و شهروندی ترکیه از طریق ازدواج با شهروندان ترک است. در این ویدئو قصد داریم به معرفی کسب تابعیت ترکیه از طریق ازدواج پرداخته و شرایط و جوانب مختلف آن را بررسی نماییم.
دریافت اقامت و شهروندی ترکیه از طریق ازدواج با شهروندان ترک موضوعی است که در این مطلب قصد داریم به معرفی کسب تابعیت ترکیه از طریق ازدواج پرداخته و شرایط و جوانب مختلف آن را بررسی نماییم.
آنچه در این مقاله میخوانید
این قانون از اواخر دهه 90 میلادی به شکل امروزی تدوین شد اما در آن زمان شرایط دریافت آن بسیار آسان بود. بطوریکه فرد خارجی بلافاصله پس از ازدواج به تابعیت ترکیه در میآمد. البته این قانون برای مردان خارجی سختگیرانهتر اعمال میشده است.
در سال 2009 و با توجه به ازدواجهای سوری که توسط خارجیها و یا با دریافت پول از جانب شهروندان ترک انجام میگرفت این قانون نیز دچار تغییراتی شد. بطوریکه این حق خودکار حذف و پروسه دریافت شهروندی از این طریق سختتر گردید.
البته هنوز هم دریافت شهروندی از طریق ازدواج آسان است اما در مقایسه با سایر روشهای دریافت شهروندی و به ویژه سرمایهگذاری، طولانی و زمانبر است.
اتباع خارجی که دارای شرایط مندرج در ماده 16 قانون تابعیت از طریق ازدواج باشند میتوانند درخواست شهروندی ترکیه کنند.
طبق ماده 16 قانون کسب تابعیت ترکیه از طریق ازدواج، تابعیت ترکیه بهصورت خودکار پس از ازدواج بدست نمیآید. قانون میگوید باید حداقل 3 سال از زمان ازدواج گذشته باشد و این ازدواج ادامه داشته باشد. همچنین اخذ تابعیت مشروط به شروط زیر است:
از ایران و بدون داشتن اقامت در ترکیه حساب باز کنید
جهت درخواست شهروندی ترکیه از طریق ازدواج میتوانید زمانیکه حائز شرایط لازم بودید نسبت تهیه و ارائه مدارک زیر اقدام کنید:
پس از آماده کردن مدارک در داخل ترکیه به ادارات استانداری (VALILIK) در استانی که زندگی میکنید مدارک را تحویل و تشکیل پرونده میدهید. اگر در خارج از ترکیه سکونت دارید نیز باید مدارک را به نمایندگیهای ترکیه در محل زندگی خود تحویل داده و از طریق اعطاء وکالت به نمایندگی، پرونده خود را به جریان بیاندازید. امکان درخواست و ارسال مدارک از طریق پست نیز وجود ندارد.
پس از تشکیل پرونده نیز میتوانید درخواست خود را با وارد کردن مشخصات و شماره پیگیری (BAŞVURU NO) در این سایت پیگیری کنید.
پس از تشکیل پرونده، پلیس استان، ابتدا مدارک و سوابق فرد متقاضی را بررسی می کند تا مشخص شود فرد متقاضی دارای زندگی مشترک با همسر ترک خود باشد. پس از تایید، پرونده به کمیته ارزیابی ارسال میگردد.
سپس از فرد متقاضی و همسر ترک وی توسط کمیته ارزیابی دعوت به عمل می آید تا در مصاحبه حضوری شرکت کنند. در صورت تایید پرونده توسط مامور مربوطه و احراز شرایط لازم، مدارک به وزارت کشور ارسال خواهد شد.
برای تایید نهایی نیز از فرد متقاضی برای احراز هویت و انگشت نگاری به اداره پلیس دعوت به عمل میآید.
همسر فرد ایرانی میتواند درخواست تابعیت ایران از طریق ازدواج نماید. اولین و مهمترین شرط برای فرد غیرمسلمان، تشرف وی به اسلام است. سپس با ارائه مدارک لازم از طریق سفارت ایران میتواند درخواست خود را به وزارت کشور ایران ارسال نماید. پس از بررسی و تایید مراجع ذیصلاح، تابعیت وی تایید شده و برای صدور شناسنامه به سازمان ثبتاحوال کشور معرفی میگردد که البته این تابعیت با محدودیتهایی نسبت به شهروندان ایرانی همراه است.
فرزندانی که مادر ایرانی و پدر خارجی داشته باشند نیز نمیتوانند تابعیت ایران را دریافت کنند و قانون گذار در این زمینه سخت گیریهایی را اعمال کرده است. البته طبق آخرین مصوبات قانونی ایران، فرزندان مادر ایرانی و پدر خارجی که در ایران متولد شده باشند میتوانند بعد از رسیدن به سن 18 سالگی درخواست تابعیت ایرانی نمایند.
ایرانیانی که در خارج از کشور و با فردی غیر ایرانی ازدواج کرده باشند باید ابتدا ازدواج خود را در مراکز فرهنگی و اسلامی نزدیک محل زندگی خود که مورد تایید سفارت ایران در آن کشور است ثبت کنند. سپس از طریق سامانه میخک نسبت به ثبت درخواست و دریافت وقت مراجعه به سفارت اقدام کنند.
در روز مراجعه نیز با در دست داشتن اصل سند ازدواج ترکیه، برگه ازدواج مرکز فرهنگی، گواهی سلامت بهداشتی زوجین و مدارک هویتی به بخش کنسولی سفارت مراجعه نمایند و درخواست خود را ثبت کنند. برای اطلاعات بیشتر نیز میتوانید به سایت بخش کنسولی وزارت خارجه ایران مراجعه کنید.
شباهتهای فرهنگی میان ایران و ترکیه باعث شده مراسم ازدواج بین دو کشور نیز دارای تشابهات بسیاری باشد؛ مانند مراسم حنابندان که هنوز در هر دو کشور مرسوم است. البته در شهرهای بزرگ، جشن عروسی بیشتر به سبک انگلیسی و با یک مراسم در تالار پذیرایی و سرو کیک عروسی انجام می شود اما در شهرهای کوچک مراسم ازدواج هنوز به سبک سنتی برگزار میشود.
میانگین سن ازدواج در ترکیه برای زنان 22 سال و برای مردان 25 سال است. در شهرهای کوچک نیز مراسم مذهبی به همراه مراسم رسمی ازدواج که در شهرداریها برگزار میشود رایج است.
یکی از تفاوتهای ازدواج در ایران و ترکیه، عوض شدن نام خانوادگی شوهر برای زن بعد از ازدواج و تقسیم اموال زوجین بهطور مساوی بعد از ازدواج است.
در صورت درخواست طلاق توسط یکی از زوجین، قاضی نسبت به بررسی آن و صدور حکم طلاق اقدام مینماید. زن پس از طلاق مجاز به استفاده از نام خانوادگی شوهر نمیباشد. همچنین تا 300 روز پس از طلاق نمی تواند ازدواج مجدد نماید. در مورد حضانت از فرزندان نیز قاضی تصمیم گیرنده است و ممکن است حضانت فرزندان را با توجه به شرایط زوجین به یکی از آنها یا بهصورت مشترک واگذار نماید.
هر یک از زوجین میتوانند به دلیل ناسازگاری یا دلایلی همچون زنا، بدرفتاری، عدم تمکین، مشکلات روانی یا ترک یکی از زوجین درخواست طلاق بنمایند.
در ترکیه نیز درخواست طلاق میتواند توافقی یا بهصورت طرح دعوی باشد. دادگاه نیز پس از بررسی پرونده و ظرف 16 روز از تاریخ صدور حکم، حکم قطعی طلاق را صادر میکند.
حکم طلاق باید شامل نحوه تقسیم دارایی زوجین پس از صدور طلاق، غرامتی که ممکن است طرفین، مستحق دریافت آن باشند و شرایط پرداخت نفقه به زوجه یا فرزندان وی باشد.
خیر. اگر بعد ثبت درخواست شهروندی همسر شما فوت کند نیز پروسه شما ارزیابی خواهد شد و امکان اخذ شهروندی وجود دارد.
بله. تا زمانی که از این حق استفاده نکرده باشید میتوانید هر زمان که خواستید از این طریق درخواست تابعیت کنید حتی اگر همسر شما فوت کرده باشد این حق برای شما محفوظ است.
خیر. بعد از طلاق شهروندی شما پس گرفته نمیشود مگر اینکه مشخص شود شما در زمان ازدواج صرفا به قصد دریافت شهروندی اقدام به ازدواج نمودهاید که ممکن است تابعیت شما لغو شود.
خیر. اما باید در فرم درخواست این موضوع را اعلام کنید. در این صورت در زمان مراجعه سند ازدواج و طلاق قبلی از شما درخواست خواهد شد.
امیدواریم که با خواندن مقاله همه چیز درباره دریافت اقامت ترکیه از طریق ازدواج توانسته باشید پاسخ خود را دریافت کرده باشید. در پایان اگر شما نیز قصد مهاجرت یا خرید ملک در ترکیه را دارید، با کارشناسان ما در اویار گروپ تماس گرفته تا از راهنمایی و مشاوره رایگان بهره مند شوید. ما تا اتمام مسیر خرید خانه و دریافت اقامت همراه شما هستیم.
سلام. سوال من اینه که اگه با ویزا توریستی بیام ترکیه و ازدواج کنم، اجازه کار و اقامت بهم میدن؟
سلام. بعد ازدواج با یک شخص ترک اقامت شما از اقامت توریستی به اقامت خانواده تغییر می کند و در صورتی که کارفرمایی شما را استخدام کنید می تواند برای شما چالیشما ایزنی بگیرد. ولی تا قبل از 3 سال که شما هنوز شهروندی ترکیه را دریافت نکرده اید شرایط گرفتن چالیشما ایزنی برای شما مشابه همه خارجی های دیگر است
سلام .اگر در ترکیه با مرد ترک ازدواج کنم چند ماه میتونم در ترکیه بمونم .اقمت دایم میدن یا باید بعد از سه ماه از ترکیه خارج شم ؟
سلام روزتون خوش. در صورتی که فرد با شهروند ترک ازدواج کنه اول به صورت موقتی اجازه اقامت ۳ ساله میگیره و بعد سه سال اگه شرایط مورد قبول کارشناس اداره مهاجرت باشه پاسپورت کشور ترکیه رو دریافت میکنه.
سلام ، از ازدواج من با شهروند ترکیه حدود ۶ سال گذشته و از ایشون جدا شدم آیا میتونم با توجه به اینکه از ۲۰۰۸ در ترکیه اقامت دارم و سابقه ۶ ساله ازدواج درخواست تابعیت و شهروندی بدم
سلام دوست گرامی
نخیر باید حداقل ۳ سال بعد از ازدواج و قبل از طلاق اقدام به گرفتن شهروندی میکردید
سلام من سه سال بیشتره با یه مرد ترک زندگی میکنم ولی ازدواج نکردیم الان ممکنه نکاح انجام بشه و من بتونم پاسپورت ترکیه رو بگیرم ؟ یا باید سه سال دیگه بمونم
سلام سارای عزیز،
نخیر بعد از ازدواج رسمی(نکاح) به مدت 3 سال بهتون اقامت موقت میدن. بعد از اون 3 سال میتونید برای گرفتن پاسپورت ترکیه درخواست بدید.